Diensten

Wat doen wij?

U vindt bij ons alles op het gebied van schoorsteentechniek onder één dak. Als basisdienst vegen we uw schoorsteen en of rookkanaal. Daarnaast voeren we inspecties daarvan uit. We doen dit eventueel ook – als de situatie daarom vraagt – op een geavanceerde manier met camera’s. Bovendien verwijderen we vogelnesten uit uw schoorteen of rookkanaal. Om de vogels te beschermen plaatsen we tevens vogelkappen en andere vormen van vogelvriendelijke producten. Neemt u voor meer advies contact op met ons via telefoonnummer: 0345 – 745476. Of stuurt u ons een e-mail op: info@veiligstoken.nl.

Roterend vegen

Nieuw in ons dienstenpakket: Roterend vegen. Onlangs zijn diverse schoorsteenvegers van het Betuws Schoorsteenveegbedrijf uitgerust met een Roterend Elektrisch Schoorsteenveegsysteem. Dé nieuwe revolutionaire manier van vegen waar wij erg enthousiast over zijn.

Roetschades

Het Betuws Schoorsteenbedrijf neemt geen verantwoordelijkheid voor roetschades als gevolg van ondeugdelijke montage van schoorsteenmaterialen, onvolledig geplaatste voeringen in de schoorsteen, voeringen die dermate oud zijn dat ze in een slechte staat van onderhoud verkeren waardoor gaten in het materiaal vallen, foutieve aansluitingen, een slechte staat van onderhoud van voeg- en metselwerk, verborgen overige bouwkundige gebreken of achterstallig onderhoud aan het rookkanaal in de breedste zin des woords.

Al sinds 1998 een begrip in de schoorsteentechniek.

Betuws Schoorsteenveegbedrijf levert de volgende diensten en is gespecialiseerd in:

 • Reinigen van rookkanalen. Inclusief het machinaal verwijderen van pek
 • Nesten verwijderen. Obstakels als nesten verwijderen we vakkundig uit uw rookkanaal
 • Camera-inspecties. Voor het beoordelen van het kanaal en het opsporen van lekkages
 • Installatie rookkanalen. Wij kunnen uw huis van een compleet nieuw rookkanaal voorzien. Ook het bestaande rookkanaal kunnen wij geheel renoveren met bijvoorbeeld een flexibele voering
 • Betonboren. Voor het aanleggen van het rookkanaal moeten er soms gaten geboord worden in de verdiepingsvloeren. Dit doen wij schoon, netjes en professioneel
 • Reinigen van mechanische ventilatiekanalen. De afzuigcapaciteit van het ventilatiesysteem is vaak al binnen twee jaar met 25% afgenomen. Door opgehoopt stof en bacteriën ontstaan veel gezondheidsklachten
 • Schoorsteenkappen. Wij leveren vele soorten trekkende kappen, sierkappen, vonkenvangers en kappen voor vogelbescherming
 • Complete schadeafhandeling na brand. U kunt op onze expertise vertrouwen bij het herstellen van uw rookkanaal
 • Dakgoten reinigen.

Roterend elektrisch schoorsteenvegen

Onlangs zijn diverse Schoorsteenvegers van het Betuws Schoorsteenveegbedrijf uitgerust met een Roterend Elektrisch Schoorsteenveegsysteem. Dé nieuwe revolutionaire manier van vegen waar wij erg enthousiast over zijn.

Omdat de borstels nylon zwepen hebben, leveren ze zo goed als geen weerstand tijdens het inbrengen van het kanaal. Waar een traditionele borstel direct zal klemmen, schuift de elektrische borstelkop probleemloos door het rookkanaal. De borstelzwepen vegen werkelijk elke plek en hoek, geen enkele schoorsteenconstructie vormt nog een probleem. Op een zachte manier vegen we uw rookkanaal schoon en dat zonder enige beschadigingen.

Vaker vegen in één keer, zo vaak dat u de tel kwijtraakt. De lichte en stofvrije veegmethode met een glansrijk resultaat. Of u nu een RVS-, flexibel- of bouwkundig kanaal heeft. Roet, pek of creosoot krijgen bij het Betuws Schoorsteenveegbedrijf geen kans om zich nog vaster te zetten in uw schoorsteen of rookkanaal.

Op de foto ziet u het verschil tussen voor en na het elektrisch reinigen van een rookkanaal.

Voor en na schoorsteenvegen

Mechanische ventilatie laten reinigen

Mechanische ventilatie reinigen

De mechanische ventilatie van een woning zorgt ervoor dat het vocht en stoffen uit uw woning verdwijnen. Voor een optimale gezondheid en een goede conditie is goede, dus voldoende ventilatie nodig. Bij mechanische ventilatie vindt de afvoer plaats via een draaiende elektrische ventilator. U ventileert goed als er verse lucht naar binnen kan en de vieze lucht naar buiten kan. Uit onderzoeken is gebleken dat de mechanische ventilatie in een woning binnen twee jaar nog maar voor de helft zo goed ventileert.

Door de hoeveelheid stof en vet die in het ventilatiekanaal en de afzuigunit blijft zitten, neemt de afzuigcapaciteit zienderogen af. Stof en bacteriën hopen zich op en hierdoor worden ziektekiemen in de woning verspreid. Zo ontstaan er vaak gezondheidsklachten, zoals: allergische reacties en ademhalingsproblemen. Door slechte ventilatie kunnen ook de badkamer en keuken langdurig vochtig blijven. En er zullen dan uiteindelijk schimmels ontstaan.

Wilt u gezondheidsklachten, nare luchtjes en schimmel voorkomen? Dan is het raadzaam om het hele ventilatiekanaal één maal per drie jaar te laten reinigen. U kunt hiervoor terecht bij Betuws Schoorsteenveegbedrijf. Onze medewerkers hebben ruime ervaring in dit specialisme. Niet alleen de motor maar alle ventilatiebuizen van het hele kanaal worden schoongemaakt. Hiervoor gebruiken ze speciale apparatuur. De luchttoevoer en afvoer worden gemeten om het resultaat na het reinigen te bepalen.

Vogelnest verwijderen

Schoorstenen zijn voor vogels een ideale plek om een nest te maken. Een vogelnest in het rookkanaal verhoogd het risico op schoorsteenbrand, slechte trek of nog erger koolmonoxidevergiftiging. Het is dus belangrijk het nest zo spoedig mogelijk te laten verwijderen.

Het is vaak lastig om van te voren in te schatten hoeveel nesten er in het rookkanaal zijn gemaakt. Sommige vogels zijn in staat om hele kanalen vol te stoppen met nest materiaal omdat ze het nieuwe nest vaak op het oude bouwen. De zeer ervaren schoorsteenveger van het Betuws Schoorsteenveegbedrijf zullen er voor zorgen dat al het nest materiaal vakkundig verwijdert wordt zodat u weer veilig kunt stoken.

De kosten voor het verwijderen van een vogelnest zijn voor het eerste kwartier € 55,- incl. BTW vervolgens betaalt u € 20,- per kwartier.

Na het verwijderen van het vogelnest adviseren wij de klant om een kap op de schoorsteen te laten plaatsen, zodat de vogels niet opnieuw in de schoorsteen kunnen nestelen.

vogelnest schoorsteen verwijderen
Schoorsteen inspecteren met camera

Camera inspectie schoorsteen

De specialisten van het Betuws Schoorsteenveegbedrijf kunnen door middel van een geavanceerd camerasysteem de binnenkant van uw schoorsteen bekijken. Het voordeel hiervan is dat we zonder hak- en breekwerk problemen, zoals: knelpunten, verstoppingen en asbest kunnen opsporen. Tevens kunnen we de opbouw van uw huidige schoorsteenkanaal bekijken. Loopt het kanaal rond of vierkant? Uit welk materiaal bestaat uw schoorsteenkanaal? Na een camera-inspectie stellen we een inspectierapport op. U krijgt helderheid over allerlei met het blote oog onzichtbare zaken.

Wanneer camera-inspectie?

Bij een schoorsteenbrand
Jaarlijks komen er helaas nog steeds veel schoorsteenbranden voor. De oorzaken zijn vooral achterstallig onderhoud, foutieve aansluitingen of het stoken van een verkeerde brandstof. Bij een schoorsteenbrand heeft het rookkanaal flink te lijden. De temperaturen kunnen oplopen tot wel 700 °C. Uw schoorsteenkanaal kan behoorlijk aangetast worden. Met onder andere scheuren tot gevolg. In de meeste gevallen werkt de brandweer met zwaar geschut om het vuur te doven. Dit kan zeker schadelijk zijn voor uw schoorsteen. Het is dan ook aan te raden na een schoorsteenbrand een camera-inspectie te laten uitvoeren en aan de hand van de resultaten verdere stappen te ondernemen. De specialisten van het Betuws Schoorsteenveegbedrijf kunnen overigens de complete schadeafhandeling bij een schoorsteenbrand voor u verzorgen.

Bij een verhuizing
Neemt u een schoorsteenkanaal in gebruik waarvan u de geschiedenis niet kent? Dan raden wij aan om het kanaal van tevoren door ons te laten nakijken. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van scheurvorming of slechte voegen. Met een camera-inspectie voorkomt u verrassingen. En dat geeft rust.

Vogelwering voor daken

Voorkom dat vogels of knaagdieren zich nestelen onder uw daken en dakpannen.

Een dakvoetprofiel is speciaal ontworpen om vogels of knaagdieren te weren onder uw dakpannen. Daarnaast beschermt een dakvoetprofiel uw dakvoet tegen opspattend water. Dit kan uiteindelijk zorgen voor houtrot. Vooral bij oudere huizen komt overlast van ongedierte en houtrot vaak voor. Vanwege de oudere constructie is er genoeg gelegenheid om te nestelen onder uw dakpannen of dat water zich een weg baant uw dakvoet in.

Door de flexibele opstaande spijlen vormt het profiel zich perfect naar uw dakpan, om zo volledige bescherming te garanderen. Na het plaatsen van het profiel is nestelen niet meer mogelijk.

De voordelen:

 • Voorkomt het innestelen door vogels of knaagdieren
 • Voorkomt houtrot door opspattend regenwater
 • Universeel toepasbaar
 • Uitgebalanceerde ventilatie aan de dakvoet
 • 100% kunststof
 • Totaal onderhoudsvrij
 • 100% Recyclebaar


Schoorsteenkap plaatsen

U kunt bij ons terecht voor de aanschaf en het laten plaatsen van schoorsteenkappen.

Waarom een schoorsteenkap plaatsen?

Een kap plaatsen is een verstandige keuze. Het voorkomt vele problemen, zoals:

1.  Nestelseizoen.

In het voorjaar is het weer zover. Vogels krijgen nesteldrang en zoeken graag een warm en beschut plekje op en dan komt een schoorsteen al snel in aanmerking voor het bouwen van een nestje. Met een goede kap voorkomt u dat er vogelnesten worden gebouwd in het kanaal.

2.  Trek en regeninslag.

Een aantal van de meest gehoorde klachten bij schoorsteenkanalen is een slechte trek. Dat kan bijvoorbeeld komen door veel valwinden en winddruk op een uitmondinggebied. Maar ook regeninslag en rookgasterugslag kunnen het plezier dat u van uw haard hebt ondermijnen. Door het plaatsen van een kap kan de trek in de schoorsteen vergroot worden.

3. Vonken.

Om uitstoot van vonken te vermijden bij een schoorsteenkanaal kunt een kap laten plaatsen die er voor zorgt dat er geen vonken of hete asdeeltjes uit uw schoorsteen kunnen ontsnappen. Gloeiend hete asdeeltjes die terecht komen op geparkeerde auto’s of brandbare materialen kunnen een enorme schade aanrichten.

Hieronder treft u een aantal kappen van de vele exemplaren die wij verkopen. Hebt u vragen m.b.t. tot één van deze kappen? Of bent u op zoek naar een andere kap die hieronder niet afgebeeld is? Neem dan even contact met ons op. Bel ons op Telefoon:  0345 – 745476 Of stuurt u ons een e-mail op: info@veiligstoken.nl. 

Schoorsteenspecialist nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op!