Eindejaarssluiting

Het team van het Betuws Schoorsteenveegbedrijf en ’t Betuws Haardenhuis wenst u gezellige en warme feestdagen.

Vacatures

testest

Overname Gelderse Schoorsteenveeg Centrale

Al jarenlang is de Gelderse Schoorsteenveeg Centrale een vertrouwd gezicht in uw regio. Ook bij u veegde het bedrijf de schoorsteen. Hierbij laten wij u weten dat de Gelderse Schoorsteenveeg Centrale ermee stopt. Zij hebben in ons bedrijf een betrouwbare partner gevonden en al hun klanten aan ons overgedragen.

Bent u klant bij de Gelderse Schoorsteenveeg Centrale? Heeft u nog geen afspraak staan? Neem dan gerust contact met ons op, wij plannen graag een afspraak met u in voor het vegen van het rookkanaal.

0345-745476
info@veiligstoken.nl

Coronavirus

Geachte heer/ mevrouw,

Vanwege de ontwikkelingen rondom het Corona virus, hanteren we vanaf maandag 16 maart voor uw en onze veiligheid de volgende regels:

Onze schoorsteenvegers zullen tussen alle bezoeken de voorgeschreven handhygiëne toepassen. Hiervoor is het noodzakelijk dat zij, voordat ze weggaan bij u, hun handen kunnen wassen met zeep. We willen u dringend verzoeken om hier uw medewerking aan te verlenen.

Onze schoorsteenvegers zullen geen handen geven bij aankomst en vertrek.

Zoals aangegeven door de regering willen wij u vragen circa 1,5 meter afstand houden tussen u en de schoorsteenveger. Uiteraard zal ook de schoorsteenveger hier zelf rekening mee houden.

We vragen u om de regels van het RIVM te respecteren en mensen die verkouden of grieperig zijn niet in de ruimte aanwezig te laten zijn waar de schoorsteenveger zijn werk moet doen.

Als het al bekend is dat er bewoners bij u thuis zijn die, als gevolg van opgelegde maatregelen door derden, geen sociale contacten mogen aangaan, verzoeken we u dringend dit vooraf bij ons aan te geven. We zullen dan afstemmen hoe we hier mee om gaan. Dit om lastige situaties ter plaatse te voorkomen.

We danken u alvast hartelijk voor uw medewerking.

Haarden

Wilt u ook genieten van een warm en sfeervol haardvuur? Bezoek onze website en bekijk onze ruime collectie kachels. Er is zo veel mogelijk……..!

Kachelkopen.nl

Wij van het Betuws Schoorsteenveegbedrijf verkopen ook diverse haarden. Bekend als het Betuws Haardenhuis, zie onze andere website www.kachelkopen.nl

Op onze website vindt u vele bekende merken waaronder:

  • Jøtul
  • Scan
  • Dru
  • Dovre
  • Dik Geurts
  • Contura
  • Nordic fire
  • Jacobus
  • Morsø

De avonturen van een schoorsteenveger

Hierbij een waargebeurd verhaal geschreven door; René Willemsen (Schoorsteenveger BSVB Vestiging Warnsveld):

Uilskuikens opgepast!

In mijn dagelijkse werkzaamheden als schoorsteenveger bestaande uit het vegen van rookgaskanalen van haarden en kachels, kwam ik enige tijd geleden bij een klant waar er geen trek meer aanwezig was in het rookkanaal. Vaak gaat het in dit soort situaties om een blokkade in het kanaal in de vorm van: roetophoping, verzakkingen van stenen, een klein schoorsteenbrandje of zoals in dit geval een vogelnest.

In de meeste gevallen betreft het een nest van kraaien, zo niet hier… Nadat ik het dak had betreden en mij naar de schoorsteen begaf hoorde ik een gesis. Het sissen werd luider en kwaadaardiger naarmate ik dichterbij kwam en op het moment dat ik mijn hoofd over de rand van de schoorsteen stak kreeg ik een venijnige tik. Ik grijp mij vast aan de schoorsteen, een deel van het sterrenstelsel trok aan mij voorbij. Eenmaal bijgekomen van de schrik ging ik nogmaals kijken en zag tot mijn grote verbazing een prachtige volwassen uil zitten. Het was mij meteen duidelijk dat deze uil niet blij was met mijn aanwezigheid. De uil maakte zich groot en verliet onder luid protest al cirkelt om mijn hoofd het nest. Pijlsnel werp ik een blik in het rookkanaal en wat ik daar zag beste mensen was een lust voor het oog. Drie prachtige gezonde uilskuikens keken mij in de poppetjes van de ogen aan. Minstens net zo verbaasd als ik. Piep zegt er één en drie bekjes sperren zich open. “Voor een lekker hapje moet je niet bij mij zijn” zeg ik tegen de uilskuikens en met een glimlach daal ik mijn ladder af naar beneden. Vervolgens bracht ik mijn klant op de hoogte van dit bijzondere fenomeen en heb een vervolg afspraak gemaakt.

In dit soort gevallen laten wij altijd de vogels eerst uitvliegen, waarna wij het nest vakkundig verwijderen en het kanaal vervolgens beschermen middels een goede kap.

De betreffende klant heeft overigens nog veel kijkplezier beleefd aan het opgroeien en uitvliegen van de jongen uilskuikens….

Overname Schoorsteenveegbedrijf v.d. Hoorn te Elspeet

Al jarenlang is Gerwin van den Hoorn een vertrouwd gezicht in uw regio. Ook bij u veegde hij de schoorsteen. Gerwin heeft besloten te stoppen met het vegen van het rookkanaal en zich meer te richten op zijn huidige baan. Hij heeft in Betuws Schoorsteenveegbedrijf een betrouwbare partner gevonden en al zijn klanten aan ons overgedragen.

Overname schoorsteenveger elspeet